Buddhabowl to inaczej ( jak dla mnie) szybki sposób na piękne i zdrowe danie, idealne do pracy, do domu, na kolację z przyjaciółmi.
Dodatkowo, fajne jest to, że to Ty decydujesz z czego wykonać tą potrawę, jeśli masz cieciorkę dodaj cieciorkę, jeśli masz fasolę- dodaj fasolę, jeśli marchewkę – to marchewkę 🙂
Zapraszam Was na pyszny obiad:
Składniki
- Paczka cienkiego makaronu ryżowego
- pink pitaja i spirulina niebieska ( po 1/2 łyżeczki)
- awokado
- soczewica brązowa ugotowana
- fasolka szparagowa zielona mrożona
- groszek zielony mrożony
- cykoria
- oliwa z oliwek
Makaron zalej gorącą wodą i przykryj pokrywką, odczekaj 3 minuty, odlej wodę. Podziel makaron podziel na 2 części, do jednej dodaj spiruliny, do drugiej pink pitaję. Następnie do kazdej miski dodaj po 2 łyżki gorącej wody, wymieszaj. Jeśli chcesz możesz połączyć kolorowe ( niebieski i różowy) makarony, tak jak ja to zrobiłam- dzieki temu mój makaron jest jakby ombre 🙂 ale to zależy od Ciebie.
W osobych garnuszkach, rozgrzej po łyżeczce oliwy z oliwek i podsmaż soczewicę, fasolkę i groszek. Kiedy będą gotowe ułóż je obok siebie ( ja podsażałam je pokolei, w tym samym garnuszku, żeby potem mieć mniej zmywania 😉 )
Na końcu podsyłam Wam film jak wykonać różę z awokado 🙂
Całość posyp czarnuszką lub czarnym sezamem 🙂
Smacznego !