Superfoods Concept to Sklep Internetowy wraz z Blogiem, w którym będziemy umieszczać dla Was przepisy i porady i gdzie kupicie produkty tylko najwyższej jakości.

Tagi

Bądź na bieżąco:

My Cart
0,00 
My Cart
0,00 

Nasz Blog

Wegańskie makaroniki z aqua faby z niebieska spiruliną

Wielobarwne makaroniki to obiekt westchnień każdego dzieciaka. A makaroniki w kolorze smerfowym? WOW!!!! i to bez grama chemii i super zdrowo. Jak je zrobić? Bardzo prosto. Za inspiracje dziękuję #nicponwkuchni Poniżej znajdziecie przepis na 10 sztuk. Miłej zabawy!!!! Składniki 1 puszka aquafaby ok 300ml 75 g mielonych migdałów  lub zmielonych płatków migdałowych ( możesz je…

Deser chia z niebieską spiruliną

Składniki: 3 łyżki nasion chia 150 ml mleka roślinnego łyżka syropu z Agawy niebieska spirulina nasiona wanilii ( opcjonalnie) Nasiona chia namocz przynajmniej przez jedną godzinę. Następnie podziel nasiona równo na trzy miski. Postaraj się, aby w każdej była podobna ilość nasionek. Kolejnym krokiem będzie dodanie niebieskiej spiruliny. Świetnie barwi żywność, więć nie trzeba jej…

Smerfowe lody bez sztucznych dodatków

Które dziecko nie kocha smerfowych lodów? No chyba nie znam takiego, jednak my rodzice wiemy jaki jest skład takich lodów. Jak osiągnąć balans pomiędzy tym co zdrowe, a tym co fajne ? Wystarczy do deseru dodać niebieską spirulinę- Twoje dziecko będzie zachwycone, a Ty wiesz, że dajesz mu to co najlepsze Składniki: serek mascaropne (…

Owsianka z tęczowym puddingiem chia

Uwielbiam kolorowo rozpoczynać dzień, szczególnie kiedy za oknem plucha i ziąb. W okresie jesiennym warto wstać te pięć minut wcześniej i przygotować sobie ( i swoim pociechom ) pyszną, ciepłą i pełną składników odżywczych owsiankę. Tak rozpoczęty dzień na pewno będzie dobry, na długo nasyci całą Twoją rodzinę, a Ty będziesz mieć pewność, że dałeś…

Owsianka z nasionami chia i pink pitają

Czy są tu kochające róż Damy ? A róż i ombre ? Taak, chyba nie ma bardziej idealnego połączenia 🙂 róż, ombre i zdrowy lunch do szkoły lub pracy 🙂 Czy można chcieć czegoś więcej ? Składniki 3 łyżki bezglutenowych płatków owsianych 1 łyżka nasion chia 200 ml mleka roślinnego 1 łyżka proszku pink pitaya…

Biszkoptowa rolada bez sztucznych barwników

Uwielbiam tęczowe, pełne magii torty oraz ciasta. Jednak te tradycyjne, z cukierni, są pełne sztucznych barwników. Dzięki naszym produktom, możesz uzyskać podobny efekt, a jednak w zgodzie z naturą. Dla mnie jako Mamy, to bardzo ważne, aby moje dzieci ( w i tak już pełnym zanieczyszczeń świecie) mogły dostawać to co zdrowe i przy okazji,…

Tropikalne smoothi bowl

Jak przywołać lato tej zimy ? Ja znam prosty sposób, weź do ręki nasz Tropicana blend i przygotuj w 5 minut najbardziej wakacyjny deser 🙂 To jak gotowy do działania? Składniki: 3 mrożone banany 2 łyżki mleka 3 łyżeczki tropicana blend połowa mango Wszystkie składniki umieść w misie blendera, zmiksuj na gładką i kremową masę….

Bananowy koktajl z pink pitają i niebieską spiruliną

To chyba ulubiony napój w moim domu. Kochany przez mnie- bo mega szybki w przygotowaniu ( a do tego zdrowy!!!) , przez moje dzieci- bo ma coś z magii jednorożca, przez mojego męża, bo uwielbia go dopijać po dziewczynkach, jest mega sycący, więc zawsze coś zostaje 😉 Składniki 2 banany 1 szklanka mleka roślinnego (…

Delikatne kuleczki biszkoptowe z serkiem i pink pitają

Piękne różowe kuleczki, które idealnie pasują do tej małej i trochę większej rączki. Dla dzieci z serkiem i biszkoptem, w wersji dla dorosłych można dodać odrobinę alkoholu, aby podkręcić smak 🙂 Składniki: Biszkopt 3 jajka 2 łyżki mąki orkiszowej jasnej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka ksylitolu Białka ubij na sztywną pianę, dodaj ksylitol i…

Pudding z tapioki z niebieską spiruliną i pink pitają

Tapioka to kasza, która wyrabiana jest z manioku. Jest ona lekkostrawna, hypoalergiczna i bezglutenowa, dzięki czemu nadaje się do stosowania w diecie osób tych najbardziej wrażliwych. Uwielbiam ją używać w mojej kuchni. Tapioka nie ma konkretnego smaku, dzięki czemu nadaje się jako dodatek do dań głównych, ale również i deserów. Dziś przygotowałam dla Was deser…